pondělí 24. listopadu 2008

Tower defense game

Přidat.eu záložku
Občas člověk potřebuje se pči práci uvolnit, aby načerpal síly pro zbytek dne. Flash hry jsou pro tento účel naprosto ideální - webové, žádná instalace, načtení za pár vteřin, ... Chtěl bych představit jeden typ hry, který jsem nedávno objevil.


Jedná se o strategickou 'tower defence' hru. Cílem hry je zastavit všechny jednotky, které chtějí projít přes naše území. Snažíme se toho docílit stavěním věží a věžiček, které nepřátelské jednotky ostřelují. Za zničení každé jednotky vyděláme peníze, které obratem využijeme při vylepšení obrany nebo ke koupi nových věží.


Věže mají odlišné vlastnosti. Liší se od sebe jak dostřelem, účinností, rychlostí střelby, tak i specializací na typy cílů. Některé mají navíc další speciální vlastnosti, jako například zpomalení či zásah více cílů najednou.


Strategie těchto her je podobná. Zásadní je rozmístění jednotlivých věží. Nejúčinnější je vybudovat bludiště a na strategická místa umístit baterie věží. Jednotky, které projdou zkrz uberou život. Pokud přijdete o všechny života, hra končí (logicky).


K těm nejlepším patří Xeno Tactics, Xeno Tactics 2, Vector Tower Defense či Desktop Tower Defense, která má dokonce svou stránku na wikipedii.

Žádné komentáře: